Balavásár

Összes cikk

Európa a polgárokért

Szeptember közepén megvalósult a Balavásár község önkormányzata az Európai Bizottság által finanszírozott „Európa a polgárokért” (Europe for Citizens) program keretében nyert pályázata. A projekt célja a nemzetközi és testvértelepülési kapcsolatok építése és ápolása (Town Twinning), több nemzet és kultúra találkozása és megismerése, egymás elfogadása, tolerancia a másság és más kultúrák… Tovább »

Balavásár község önkormányzata az Európai Bizottság által finanszírozott „Európa a polgárokért” (Europe for Citizens) program keretében nyert pályázatot 14.615,00 Euro értékben!

A projekt célja a testvértelepülési kapcsolatok ápolása (Town Twinning) A projektben Balavásár mellet a község öt testvértelepülese fog résztvenni. Magyarországról: Fót, Aldebrő, Tápiószentmárton, Gerjen. Szlovákiából: Nemesócsa (Zemianska Olca). Az eseménysorozat az „Euroszkeptikus vagyok, de kezelem magam„ címet kapta és 2021. szeptember 15 – 20 között zajlik a Maros megyei Balavásár… Tovább »

Helyi önkéntes tűzoltók találkozója Balavásáron!

Helyi önkéntes tűzoltók találkozója Balavásáron! „Szabadidőnket áldozzuk fel, hogy a bajbajutottakon segítsünk, oda is bemegyünk ahonnan más menekül! Mi ez, ha nem önzetlen tenni akarás , segítőkészség és önfeláldozás. Ezek a tulajdonságok kellene legyenek egy összetartó közösség mozgatórugói. Büszke vagyok rátok, hogy mindezt vállaljátok és hivatásként fogjátok fel ezt a… Tovább »

Helyi értékek kiállítása

Testvér-települések találkozója valósult meg Aldebrőn, melyben a központi szerepet a község értékeinek bemutatása töltötte be. Aldebrő 2015 óta rendelkezik Települési Értéktárral, melyben jelenleg 30 érték szerepel. A találkozóra szeptember 7-8-9-én került sor, összekapcsolva a Debrői Hárslevelű Szüreti Napokkal. A község célja, értékeinek bemutatása, megismertetése és népszerűsítése minél szélesebb körben. Büszkék… Tovább »