Balavásár

Testvértelepülések

Town Twinning 2015
Leírás – Képek

Kudelstaart -Aalsmeer, Hollandia (testvértelepülés: Szentdemeter)
www.kudelstaart.com

Aldebrő, Magyarország (testvértelepülés: Nagykend)
A Mátra délkeleti lábánál, az Alföld északi peremén, a Tarna völgyében, a 2417. sz. közút mentén fekszik. A legközelebbi városok: Füzesabony 20 km-re, Eger 26 km-re és Gyöngyös 32 km-re találhatóak. További információk: www.aldebro.hu
Kisbárapáti, Magyarország (testvértelepülés: Egrestő, Szentdemeter)
Kisbárapáti Kaposvártól északra, a Koppány mentén található.
További információk: www.kisbarapati.hu
Fót, Magyarország (testvértelepülés: Balavásár)
Fót, melynek nevét először 1219-ben említik az oklevelek, a fővárostól tizenhét kilométerre, a Gödöllői-dombság lábánál található. Az immár tizenhét ezer lakosú település 2004-ben kapott városi rangot. A város Budapest agglomerációs körzetének egyik legdinamikusabban fejlődő tagjává vált.
További információk: www.fot.hu
Tápiószentmárton, Magyarország (testvértelepülés: Kiskend)
A Tápió vidékének legjellegzetesebb települése, földjén ölelkezik a Gödöllői-dombvidék legdélebb nyúlványa az Alföld néhol homokbuckás és ugyanakkor már kiváló löszös földjével.
További információk: www.tapioszentmarton.hu
Somogyvár, Magyarország (testvértelepülés: Szentdemeter)
Somogyvár és a Kupavár-hegyi történelmi emlékhely, a Balatontól délre, 26 kilométerre, a Kaposvár-Fonyód közötti út mellett található.
További információk: www.somogyvar.hu
Gerjen, Magyarország (testvérteleülés: Balavásár község)

Gerjen a Paksi Atomerőműtől közel 10 kilométerre található 1250 fős lakosságszámmal rendelkező település. Magyarország első és jelenleg egyetlen atomerőműve üzemel szomszédságukban, továbbá a Paks II projektnek köszönhetően két új blokk épül (a Rosatom tervei szerint készülő VVER-1200-as blokkok).

Gerjen egy igazi ékszerdoboz, hiszen őrzi a kisközösségek szépségét és magában hordozza a fejlődés lehetőségét. Ideális helyen fekszik a Duna-partján, az épülő új Duna-híd lábánál, az M6-os autópálya közelében.

Egy igazán zöld környezetben a méretének köszönhetően náluk megtapasztalható a magyarországi falvak szeretete, családias hangulata. Továbbá a magyar kézművesek hagyományait is őrzi Gerjen, hiszen Magyarország méltán híres fazekasa, Kozák Éva hosszú évtizedek óta Gerjent választotta otthonának és alkotásának helyszínéül, így rendszeresen képviseli a községet portékáival.

A településen az otthonos légkör mellett élénk közösségi élet van, hiszen rendszeresen tartanak programokat, akár megújult Közösségi Házukban is. Évek óta visszatérő legnagyobb rendezvényünk a Duna Rock Találkozó, amely során több napon keresztül megpezsdül a falu élete. Természetesen a programok mellett a környezet adottságait is kihasználják, így a lovassport szerelmesei évről évre gyönyörködhetnek a fogathajtás szépségében a Lovas Napok alkalmával, továbbá élénk horgászélet tapasztalható náluk.

További információk: www.gerjen.hu

Képgaléria ITT nézhető meg a településről.